info@trainsoftbg.com

+359 895 614150

ИСТИНАТА ЗА ФИРМЕНИТЕ ОБУЧЕНИЯ ПО ЕКСЕЛ

Ако планувате обучение по Ексел във Вашата фирма то тази информация е точно за Вас.

Аз съм Росислава Борисова, основател на център за обучение ТреинСофт. От 2005 година организирам фирмени обучение за работа с Ексел. За мен организирането на обучения и съгласуването на всички детайли по него, като график, съдържание и всичко останало е страст и удоволствие. Правя го вече дълги години със сърце и желание, защото искам да помагам на фирми, организации и частни лица да са по-добри в бизнеса и живота.

В началото през 2004 г., като Microsoft Academy провеждахме обучения по стандартните учебни програми. Постепенно с времето и с натрупване на опит започнахме да провеждаме обучения по учебни програми, които не са нито за начинаещи, нито за напреднали, нито за експерти, а са със съдържание, което отговаря на фирмената заявката. За да създадем обучението провеждахме проучване – разменяхме имейл с представител на фирмата, разговаряхме  по телефон по няколко пъти.

Процесът беше дълъг. Търпеливо уточнявахме детайли по учебната програма, графика и всичко останало. Провеждахме с лектор обученията в зала, за групи до 15 човека. В началото давахме разпечатени книжки с презентациите и файлове и упражненията качвахме на всеки компютър☺. Но знаехме, че за да се приложи новото трайно в работата с Ексел, това не е достатъчно. Въпреки всичко получавахме отлични референции. Нашите клиенти споделяха, че са доволни от обученията. Препоръчваха ни. Поръчваха следващи обучения. С една дума клиентът беше доволен, но ние търсехме начин да подобрим обученията…От опит установихме истини, които споделям сега с Вас! ☺

И така….според Вас каква е Истината за фирмените обучения по Ексел?

Вие как мислите? Споделете, напишете в коментар!

Знаехме, че ако това, което се преподава не се използва веднага то се забравя много бързо и ефективността на обучението е много малка!

Първата истина за фирмените обучения е, че не се прави диагноза на състоянието във фирмата. Диагноза на данните, на причините за запушване с информация, на възможностите и нуждите на екипа от фокус за справяне с проблема.

Друга истина е, че учебната програма не отговаря на нуждите и възможностите на хората, които се включват в обучение. Защо? Защото първо няма диагноза за проблема от външен независим източник; второ програмата е подадена в обширен вариант най-често от хората, които искат да се обучават и после е съкратена, защото изисква много време и пари, за да се изпълни.

Още един аспект при създаване на учебната програма е необходимостта да се съобрази с нуждите и възможностите на обучаемите. Как може да стане това, ако няма прецизна оценка? Рисково е да се прави обучение за група с разнородни нужди и възможности.  Лекторът в такива присъствени обучения трябва да е изключителен професионалист. Да е отдаден на хората, за да е максимално полезен на всички - и на тези, които имат малко опит или напредват по-бавно, и на тези, които са с опит и очакват конкретни теми от учебната програма. Лекторът се претоварва от изискването едновременно да отговоря на въпроси от различно естество. Присъственото обучение често е изложено на риск, ако лекторът е човек с малко опит.

Истината за графика в присъствените обучения е, че с много усилие от всички се посещават заложените дни и часове. Все на някой точно тогава изниква проблем в работата, вкъщи…

Истината с практиката или какви практически задачи се решават по време на обучение. За съжаление не всички фирми имат яснота още в началото какъв казус в работата искат да разрешат с обучението по Ексел. Или този проблем не се изяснява още в самото начало поради криворазбрана конфиденциалност. Не се предоставят още преди началото на обучението примерни файлове, върху които да се изградят упражненията. Съображенията са различни. Но провеждането на обучение без да е в контекста на фирмената дейност е обречено на нисък интерес от страна на обучаемите. И със сигурност е с ниско ниво на полезност.

А каква е истината според Вас за наученото? Ако не се практикува се забравя! ☺ Както при  английският, ако не се практикува се забравя. А в присъствено обучение за 2 дни, за да се спази учебната програма, какво се случва? Изброяват се десетки формули и инструменти по Ексел, които, ако не се приложат още веднага с примерните задачи в обучението, то те се забравят много бързо.

Ето я част от истината за повечето фирмените обучения по Ексел. Провеждат се обучения в зала, като не се прави задълбочена диагноза на състоянието, в следствие на което се предписва някаква учебна програма, която решава козметични проблеми. Така подобрението при работа с Ексел е незначително с краткосрочен ефект. Какво е Вашето мнение? Пишете! Има ли други проблеми в провеждането на фирмени обучения по Ексел?

Ако планирате обучение по Ексел вече знаете за истините, с които се сблъскват повечето фирми. Ето как да ги преодолеете.

Направете диагноза. Проведете вътрешни тестове на състоянието и възможностите за работа с Ексел на всеки от екипа. Разговаряйте с мениджърите какво искат да имат, като краен резултат след обучението. Направете модел на крайния резултат от екипната работа с Ексел. Информирайте всички участници какво точно се изисква да могат след обучението, какви анализи и отчети, в какъв вид, по какви параметри, за какъв срок трябва да изготвят.

Ако планувате присъствено обучение съставете учебна програма според нуждите и възможностите на еднородните групите и направете система за включване в обучения по теми в удобни графици. Подсигурете за всяка група упражнения близки до ежедневната работа на участниците в обучението. Осигурете си система за проследяване на обучението. Кой присъства и какви постижения има на тестовете.

Подсигурете дългосрочност на обучението, за да се въведат плавно новостите в дълбочина за дългосрочно и цялостно оптимизиране на работата с Ексел. Подсигурете ползване на учебните материали за дълъг период от време, за да се подсещат хората по удобен начин, за това, което са учили.

Много добър ефект за работа на всички се получава, като се проведе до два месеца следващо кратко обучение, което донастройва работата на екипа. Препоръчително е регулярно да се правят кратки работни срещи за непрекъснато подобряване на фирмената работа с Ексел, която да се направлява от експерт.

Ще кажете много е трудно!

Как да се измислят и правят тестове и анкети с всички?

Как да разберем наистина кой, какво може?

Как да разберем какви са възможностите на  Ексел и дали ще реши нашите проблеми?

Как да съставим подходящата учебна програма?

Кой ще има време да присъства в дългосрочни обучения?

Колко ли струва толкова дълго обучение?

С годините сме провели много фирмени обучения. Все още обученията в зала са най-предпочитаните фирмени обучения: за групи от 5 до 15 човека за два –три дни, или за 3-4 седмици по няколко часа 2-3 пъти на седмица.

С годините се уверихме, че това не е най-добрият начин за провеждане на обучения за работа с Ексел. Обучението е свършило и няма възможност за повторение и припомняне, за наслагване и доразбиране на наученото, докато се осмисли и се схване логиката, за да се пренесе в практиката и конкретния казус… Сега, разбира се, продължаваме да правим традиционни присъствени обучения, но вече обогатени с материали достъпни дългосрочно онлайн.

Разработихме и нов Метод в 3 етапа за оптимизирането на фирмената работата с ЕКСЕЛ, който включва: диагноза, обучение и оптимизиране.

Комуникацията на всеки етап е лесна – не се налага лично присъствие. Методът е с фокус към решаване на проблеми в дълбочина за дълъг период от време. Оптимизирането е гарантирано с дългосрочна помощ при прилагане на наученото.

Този метод е за фирми с офиси из цялата страна и екипи, които използват Ексел в различни отдели: за целите на маркетинга и продажбите, за логистика, за финанси, за счетоводство и ТРЗ, и др. За фирми, които срещат затруднения при събиране в присъствени обучения на групи с еднородни нужди и възможности при работа с Ексел.

За повече информация за Вашето фирмено обучение се свържете с мен на тел. 0895614150 – Росислава Борисова

Онлайн форма за заявка на фирмено обучение

БЕЗПЛАТЕН УЧЕБЕН ЧАС

ПО EXCEL

Antispam
Съгласен съм с Условията за обработка на лични данни
Позволявам на имейл да получавам полезна информация от ТреинСофт. Знам, че мога да прекратя това когато пожелая. ТреинСофт не използва за друго моите данни, освен за позволението и за срока дадени от мен.

ФИРМЕНО ОБУЧЕНИЕ

ПО EXCEL

Основното направление в работата на ТреинСофт е провеждането на присъствени и дистанционни фирмени обучения за работа с Excel.

Провеждаме обученията по Excel за фирми, които трудно събират екипите си на едно място по едно и също време за обучение, а също така имат служители с различни нужди и знания по програмата.

Лекторите на ТреинСофт са опитни преподаватели специалисти по Excel, които често превеждат обучения за екипите на: банки и финансови институции, телекомуникационни компании, вериги магазини, логистични фирми, производители, рекламни агенции, различни фирми, които събират и обработват данни от дейността си и се нуждаят навреме от точни отчети по разнообразни критерии.

Ако искате да подобрите работата с EXCEL в екипите си,

ЗАЯВЕТЕ БЕЗПЛАТНО изготвяне на учебна програма.

След анализ на резултатите от онлайн тест и анкети ще изпратим индивидуална учебна програма за вашия екип на посочения имейл.

ЗАЯВЕТЕ ФИРМЕНО ОБУЧЕНИЕ »

КЪМ ОНЛАЙН ТЕСТ И АНКЕТИ »

ЗАПИСВАМ СЕ

ФИРМЕНО ОБУЧЕНИЕ

ПО ФИНАНСОВО МОДЕЛИРАНЕ С EXCEL

Основното направление в работата на ТреинСофт е провеждането на присъствени и дистанционни фирмени обучения за работа с Excel.

Провеждаме обученията по Excel за фирми, които трудно събират екипите си на едно място по едно и също време за обучение, а също така имат служители с различни нужди и знания по програмата.

Лекторите на ТреинСофт са опитни преподаватели специалисти по Excel, които често превеждат обучения за екипите на: банки и финансови институции, телекомуникационни компании, вериги магазини, логистични фирми, производители, рекламни агенции, различни фирми, които събират и обработват данни от дейността си и се нуждаят навреме от точни отчети по разнообразни критерии.

Ако искате да подобрите работата с EXCEL в екипите си,

ЗАЯВЕТЕ БЕЗПЛАТНО изготвяне на учебна програма.

След анализ на резултатите от онлайн тест и анкети ще изпратим индивидуална учебна програма за вашия екип на посочения имейл.

ЗАЯВЕТЕ ФИРМЕНО ОБУЧЕНИЕ »

КЪМ ОНЛАЙН ТЕСТ И АНКЕТИ »

ЗАПИСВАМ СЕ

БЕЗПЛАТНА ОНЛАЙН ДИАГНОСТИКА

КАК ИЗПОЛЗВАТЕ ЕКСЕЛ ЗА РЪСТ НА СВОЯ БИЗНЕС

ЗАПИСВАМ СЕ

+359 895 614150

info@trainsoftbg.com