info@trainsoftbg.com

+359 895 614150

3 Основни трикове в Excel, които всеки служител от офиса трябва да знае!

Ето някои от любимите ни трикове в Excel, които смятаме не само за полезни, но и задължителни за всеки, който обработва данни.

1. PIVOT TABLES

Ако имате голямо количество данни и искате да получите добър "общ изглед" на вашите данни, е добре да използвате обобщителни таблици.

За да създадете обобщената си таблица, отидете Data > Summarize with Pivot Tables. Изберете данните, които искате да анализирате, и къде искате да поставите обобщената таблица.

Отваря се прозорец за създаване на обобщената таблица. Включете толкова колони, колкото е нужно, и можете да изберете да филтрирате данните си, да добавяте нови колони или редове и да създавате нови обобщени променливи.

GOAL SEEK

Функцията за търсене на поставена цел е полезна за определяне на условията, които са необходими за конкретен резултат. Например:

Ако имам продажбите ми през януари и март, какво трябва да продам през април, за да изпълня зададен праг и цел?

Ако съм запазил и спестил добавената стойност за последните десет години, колко още трябва да спестявам, за да имам 1 милион в банката, като се пенсионирам на 65 години?

След като попълните данните си в Excel, можете да стартирате функцията за търсене на цел, като отворите Tools > Goal Seek

В примера на снимката можете да видите, че са предоставени данни за приходите на база на цената за даден месец.

Искаме да знаем колко трябва да продадем през април, за да постигнем целта, която сме поставили за този месец.

Примерът  е елементарен, но  търсенето на цел често се използва от финансови консултанти, специалисти продажби, мениджъри на високо ниво и всички, които се интересуват от оптимизиране на неизвестна стойност.

3-D SUM

Ако имате няколко електронни таблици, които са еднакви по формат, то лесно можете да изчислите сумата от стойностите, разпределени в тях.

Например - имате бюджетна таблица, за да следите седмичните си разходи. За всяка седмица имате отделен раздел в електронната таблица (разделът за първата седмица е седмица 1, раздела за втората седмица е седмица 2 и т.н.). Като използвате 3-D SUM, можете да добавите общите си разходи - например, може да искате да знаете общата сума, която сте изразходвали за гориво в продължение на няколко седмици. За да направите това, въвеждате:

=SUM('Week 1:Week 7'!B3)

Искате и вие да имате ясна картина по различни направления от бизнеса си като продажби, маркетинг, човешки ресурс, разходи по продукти и др.?

Свържете се с нас!

ТреинСофт ви предоставя:

- Присъствени и ОНЛАЙН обучения за служители на фирми, чиято дейност генерира поток от информация и имат затруднения с анализа и представянето ѝ в разбираем, табличен вид;

- Експертни решения по конкретни казуси и обучение за поддръжка;

- Онлайн система за обучение с видео уроци и жива връзка с лектор.

Не губете време, пишете ни на имейл info@trainsoftbg.com или се обадете на тел.: 0895614150

За повече информация за Вашето фирмено обучение се свържете с мен на тел. 0895614150 – Росислава Борисова

Онлайн форма за заявка на фирмено обучение

ЗАЯВИ ОБУЧЕНИЕ

ПО EXCEL

Съгласен съм с Условията за обработка на лични данни
Позволявам на имейл да получавам полезна информация от ТреинСофт. Знам, че мога да прекратя това когато пожелая. ТреинСофт не използва за друго моите данни, освен за позволението и за срока дадени от мен.

ФИРМЕНО ОБУЧЕНИЕ

ПО EXCEL

ТреинСофт провежда обучения и предлага експертни решения за фирми, в които трябва непрекъснато да се следят, обобщават и анализират данните от дейността.

Това са фирми, чиято дейност генерира поток от информация, която събират и обработват чрез системи (СРМ, ЕRP, Excel и/или други), и имат затруднения с анализа и представянето на информацията от числа в ясен табличен, структуриран вид.

Ние обучаваме екипите бързо и точно да обработват информацията, която се събира, като прилагат най-новите функционалности за анализ и визуализиране на данни.

В резултат мениджърите по всяко време разполагат с ясна картина за дейността на фирмата по различни направления: продажби, маркетинг, човешки ресурс, приходи по продукти и др.

Предоставяме експертни решения по конкретни задания с кратко обучение за поддръжка.

ЗАЯВЕТЕ изготвяне на учебна програма.

След анализ на резултатите от онлайн тест и анкети ще изпратим индивидуална учебна програма за вашия екип на посочения имейл.

ЗАЯВЕТЕ ФИРМЕНО ОБУЧЕНИЕ »

КЪМ ОНЛАЙН ТЕСТ И АНКЕТИ »

ЗАЯВИ

ФИРМЕНО ОБУЧЕНИЕ

ПО ФИНАНСОВО МОДЕЛИРАНЕ С EXCEL

Това, което отличава нашата услуга от тази на други предоставящи обучение и експертни решения е, че прилагаме системата ЯСНО С ЕКСЕЛ. Това е система от диагностика, обучение и внедряване на експертни решения с поддържане за яснота на данните от бизнеса.

Клиентите постигат в кратко време точна картина с отчети, анализи и диаграми на своя бизнес и взимат аргументирани решения за траен успех.

Ако искате да подобрите работата с EXCEL на екипа -

 

ЗАЯВЕТЕ ФИРМЕНО ОБУЧЕНИЕ »

КЪМ ОНЛАЙН ТЕСТ И АНКЕТИ »

ЗАПИСВАМ СЕ

ОНЛАЙН ДИАГНОСТИКА

КАК ИЗПОЛЗВАТЕ ЕКСЕЛ ЗА РЪСТ НА СВОЯ БИЗНЕС

ВИЖ ПОВЕЧЕ

+359 895 614150

info@trainsoftbg.com