info@trainsoftbg.com

+359 895 614150

ChatGPT - Практически приложения. Как да питаме за адекватни отговори

ChatGPT - Практически приложения

Как да питаме за адекватни отговори

Запишете се за:

присъствени практически обучения за ChatGPT;

онлайн работни групи за писане на ясни и целенасочени въпроси в ChatGPT;

Брейнсторм групи за стуктуриране и управление на изследванията с ChatGPT

ChatGPT - Практически приложения. Как да питаме за адекватни отговори

ЗАЩО ДА СЕ ЗАПИША ЗА ОБУЧЕНИЕТО ЗА CHATGPT?

БАСКОМ бие камбаната за това, че трябва в момента и държава, и компании да се фокусираме, да се научим и да се възползваме от тези нови инструменти. Адаптацията трябва да стане много бързо.

Източник: Pixelmedia.bg

Ако все още не сте използвали ChatGPT открийте неговата мощ. В това еднодневно обучение ще се отвори нова страница в комуникацията Ви със световната банка на знание и ще Ви се предостави стуктуриран начин за ползване на това знание с мигновено обогатяване на личния Ви ресурс.

Как да използваме Chat GPT при следните проблеми:

Образование: ChatGPT подпомага ученето на студенти и преподаватели, като отговаря на въпроси, предоставя обяснения на теми или помага при писане на есета и проекти.

Проблеми със софтуера: ChatGPT може да предложи решения за грешки, актуализации и конфигурация на различни софтуерни продукти и приложения.

Хардуерни проблеми: ChatGPT може да предостави информация и съвети за диагностика и решаване на проблеми, свързани с компютърния хардуер, като например проблеми със захранването, оперативната памет или твърдия диск.

Операционни системи: ChatGPT може да предложи решения за проблеми с операционни системи като Windows, macOS или Linux, включително конфигурация, актуализации и отстраняване на грешки.

Мрежови проблеми: ChatGPT може да помогне с проблеми свързани с интернет, мрежови връзки и Wi-Fi, като предложи диагностика и решения за подобряване на връзката.

Сигурност и защита: ChatGPT може да предложи съвети за защита на компютъра от злонамерен софтуер, вируси и други заплахи, както и препоръки за сигурност и резервно копие на данни.

Творчество: ChatGPT може да се използва за генериране на креативен текст, като например кратки разкази, стихотворения или сценарии.

Дигитален маркетинг: ChatGPT може да помогне при създаването на рекламни текстове, описания на продукти, блог публикации или социални медии съдържание

Преводи: ChatGPT може да се използва за превод на текстове между различни езици, въпреки че може да не е толкова точен, колкото специализирани преводачески софтуери.

Виртуални асистенти: ChatGPT може да служи като основа за създаване на виртуални асистенти, които да отговарят на въпроси, изпълняват задачи или предоставят информация.

Обработка на естествен език (NLP): ChatGPT може да се използва за анализ на текст, извличане на информация или класификация на документи.

Програма:

ChatGPT - Практически приложения Как да питаме за адекватни отговори

Създаване на акаунт

09:00 – 09:30

Въведение в ChatGPT и основни принципи

 • Основни концепции и архитектура на GPT
 • Ограничения и рискове при използване на модела

09:30 – 10:30

Разучаване на нови теми с ChatGPT

 • Избор на тема
 • Разучаване на темата
 • Запазване на разговора за повторно използване

10:30 – 11:30

Дискусия и практически упражнения

11:30 – 12:30

Обяд

12:30 – 13:30

Prompt Engineering

 • Основи на Prompt Engineering
 • Техники за формулиране на ефективни въпроси
 • Примери и практически упражнения

13:30 – 15:00

Използване на ChatGPT за разрешаване на казуси с Excel и други програми

 • Търсене на формули
 • Писане на формули
 • Примери и практически упражнения

15:00 – 16:00

Завършване на курса, обобщение и дискусия

16:00 – 16:30

Организатор ТреинСофт

Лектор Мартин Симеонов

Доброслав Димитров от БАСКОМ за ChatGPT:

„Съревнованието е на глобално ниво. Всички в момента се изправяме пред една огромна конкуренция от целия свят и ако ние не се възползваме от тези инструменти, е необходимо само 10% от китайците да се възползват, за да ни извадят от бизнеса.

В момента нещата се чупят на съвсем друго място – не в изпълнението, а в измислянето на задание. Това е другото важно нещо и затова казвам, че бизнесите трябва да си пренастроят моделите, за да се справят с новата реалност.

Вярвам, че България има доста сериозно предимство в този наглед апокалиптичен сценарий, който описвам. То е, че нито като хора, нито като бизнес не сме кой знае колко многобройни. С други думи – познаваме се и можем физически буквално да се обиколим, да говорим един с друг и да си вдигнем нивото взаимно.“

Това практическо обучение е в подкрепа на апела на БАСКОМ!

info@trainsoftbg.com

+359 895 614150