Курс Adobe Photoshop за начинаещи

Курсът по Adobe Photoshop дава базови познания за работа с най-популярния графичен редактор за работа с растерна графика, приложими във всички области на дизайна, компютърното моделиране, проектиране и др. 

Начало: по заявка

24 учебни часа

Лектор: Калина Сотирова и екип

Ползи от курса Adobe Photoshop

Ще научите техники за създаване на изображения, корекции на цветове, ретуширане на фотографски изображения, създаване на колажи, решаване на творчески задачи като рисуване, колажиране и художествена обработка на фотографии.

След завършване на курса Вие ще можете да:

 • работите самостоятелно с програмата Adobe Photoshop;
 • правите глобални и локални корекции на изображенията;
 • използвате слоеве при създаването на колажи и фотомонтажи;
 • премахвате дефектите от изображенията;
 • ретуширате изображения;
 • използвате инструментите за рисуване и да създавате нови илюстрации;
 • прилагате специални ефекти за повишаване на изразителността на изображенията;
 • сканирате и да отстранявате дефекти при сканиране;
 • подготвяте изображенията за използване в полиграфията в Интернет;
 • избирате оптимален формат на файла при съхраняване и експортиране на изображения.

Курсът е особено подходящ за хора, които се занимават с уеб дизайн и програмиране, предприемачество, маркетинг, фотография, както и за всички останали, които искат да научат полезни практически трикове за професионална обработка на изображения.

Учебна програма на КУРСА ADOBE PHOTOSHOP

 • Запознаване с работната област. Ползване на лентата с опции за инструментите и други панели. Потребителска настройка на работното пространство. Отменяне на действия във Adobe Photoshop.
 • Основни фотокорекции. Разделителна способност и размер на изображението. Изправяне и изрязване на изображението. Премахване на нежелано цветово тониране. Ръчно коригиране на тоналния диапазон. Заместване на цветове в изображението. Коригиране на светлостта, наситеността. Ползване на инструментите. Прилагане на филтри.
 • Работа със селекция. За селектирането и инструментите за селектиране. Ползване на инструменти за селектиране. Изрязване на изображение и изтриване в селекция. Ползване на инструменти за селектиране. Изрязване на изображение и изтриване в селекция. Прецизиране на контура на селекцията.
 • Основи на слоевете. Ползване на панела Layers и самите слоеве. Пренареждане на слоевете. Съхраняване на файлове.
 • Маски и канали. Работа с маски и канали. Зареждане на маска като селекция. Премахване на фона от изображение. Преместване на слоеве между документи. Използване на корекционен слой.
 • Коригиране и подобряване на цифрови фотографии. За файловете от тип Camera Raw. Обработка на файлове Camera Raw. Коригиране на цифрови фотографии в Аdobe Photoshop. Редактиране на изображение с перспектива на убежна точка. Коригиране на изкривявания в изображението. Добавяне на дълбочина в полето за рязко изобразяване.
 • Подготвяне на файлове за уеб. Избор на работно пространство за уеб дизайн. Експортиране на HTML и изображения. Създаване на уеб галерия.
 • Създаване на печат и неизменни цветове. Възпроизвеждане на цветовете. Задаване на настройките за управление на цветовете. Цветна проба на изображение. Идентифициране на цветове извън печатаемата гама. Корекция на изображението и отпечатване на цветна проба. Съхраняване на изображение като CMYK EPS файл

След успешно полагане на изпит получавате Удостоверение за професионалнa квалификация по образец 3-37 на МОН, което важи за всички страни от ЕС. За изготвяне на Europass приложение на български, английски или немски език към Удостоверението се заплаща сумата от 10 лева за брой.

Сходни курсове: Adobe InDesign, Adobe Illustrator, Криейтив новости за графичен дизайн

ЦПО ТреинСофт предлага комплексно фирмено обучение в тази област за вашите фирмени служители. Обучението може да се проведе в учебната зала на Треинсофт или в удобно за фирмата място – зала в офисите на фирмата или в бизнес центъра, където се намира вашата компания.

Специфичните условия като време, място, необходимо оборудване, интернет свързаност, кетъринг и специални цени и други се уговарят индивидуално.


Може да заплатите по банков път или онлайн, чрез системата на БОРИКА.

Банкова сметка:

ТреинСофт ЕООД
УниКредит Булбанк
IBAN: BG75UNCR70001520217640
BIC: UNCRBGSF
Основание: Такса за обучение (име на курса)

 

Заплатете онлайн своето обучение сега


(Чрез системата Борика на Уникредит Булбанк)

Съгласен съм с "Условията за ползване"

            
 

Заявете своя курс сега!

Свържете се с нас

Ако имате нужда от повече информация, попълнете формата за контакт. Ще ви върнем отговор възможно най-бързо.
Моля, попълнете всички полета.
С изпращането на тази форма, вие декларирате, че сте съгласни с нашите условия за ползване

УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ И ПЛАЩАНИЯ