Курс Adobe Photoshop за начинаещи

Курсът по Adobe Photoshop дава базови познания за работа с най-популярния графичен редактор за работа с растерна графика, приложими във всички области на дизайна, компютърното моделиране, проектиране и др. 

Начало: по заявка

24 учебни часа

Лектор: Калина Сотирова и екип

Ползи от курса Adobe Photoshop

Ще научите техники за създаване на изображения, корекции на цветове, ретуширане на фотографски изображения, създаване на колажи, решаване на творчески задачи като рисуване, колажиране и художествена обработка на фотографии.

След завършване на курса Вие ще можете да:

 • работите самостоятелно с програмата Adobe Photoshop;
 • правите глобални и локални корекции на изображенията;
 • използвате слоеве при създаването на колажи и фотомонтажи;
 • премахвате дефектите от изображенията;
 • ретуширате изображения;
 • използвате инструментите за рисуване и да създавате нови илюстрации;
 • прилагате специални ефекти за повишаване на изразителността на изображенията;
 • сканирате и да отстранявате дефекти при сканиране;
 • подготвяте изображенията за използване в полиграфията в Интернет;
 • избирате оптимален формат на файла при съхраняване и експортиране на изображения.

Курсът е особено подходящ за хора, които се занимават с уеб дизайн и програмиране, предприемачество, маркетинг, фотография, както и за всички останали, които искат да научат полезни практически трикове за професионална обработка на изображения.

Учебна програма на КУРСА ADOBE PHOTOSHOP

 • Запознаване с работната област. Ползване на лентата с опции за инструментите и други панели. Потребителска настройка на работното пространство. Отменяне на действия във Adobe Photoshop.
 • Основни фотокорекции. Разделителна способност и размер на изображението. Изправяне и изрязване на изображението. Премахване на нежелано цветово тониране. Ръчно коригиране на тоналния диапазон. Заместване на цветове в изображението. Коригиране на светлостта, наситеността. Ползване на инструментите. Прилагане на филтри.
 • Работа със селекция. За селектирането и инструментите за селектиране. Ползване на инструменти за селектиране. Изрязване на изображение и изтриване в селекция. Ползване на инструменти за селектиране. Изрязване на изображение и изтриване в селекция. Прецизиране на контура на селекцията.
 • Основи на слоевете. Ползване на панела Layers и самите слоеве. Пренареждане на слоевете. Съхраняване на файлове.
 • Маски и канали. Работа с маски и канали. Зареждане на маска като селекция. Премахване на фона от изображение. Преместване на слоеве между документи. Използване на корекционен слой.
 • Коригиране и подобряване на цифрови фотографии. За файловете от тип Camera Raw. Обработка на файлове Camera Raw. Коригиране на цифрови фотографии в Аdobe Photoshop. Редактиране на изображение с перспектива на убежна точка. Коригиране на изкривявания в изображението. Добавяне на дълбочина в полето за рязко изобразяване.
 • Подготвяне на файлове за уеб. Избор на работно пространство за уеб дизайн. Експортиране на HTML и изображения. Създаване на уеб галерия.
 • Създаване на печат и неизменни цветове. Възпроизвеждане на цветовете. Задаване на настройките за управление на цветовете. Цветна проба на изображение. Идентифициране на цветове извън печатаемата гама. Корекция на изображението и отпечатване на цветна проба. Съхраняване на изображение като CMYK EPS файл

С подаване на молба, предоставяне на копие от завършено образование, след успешно полагане на изпит с допълнително заплащане от 60 лв., получавате Удостоверение за професионалнa квалификация по образец 3-37 на МОН, което важи за всички страни от ЕС. За изготвяне на Europass приложение на английски към Удостоверението се заплаща сумата от 20 лева за брой.

Заявете предпочитаното обучение за заети, работещи хора с включени персонални консултация с лектор и учебни материали от платформа за обучение. 

Сходни курсове: Adobe InDesign, Adobe Illustrator, Криейтив новости за графичен дизайн

ЦПО ТреинСофт предлага комплексно фирмено обучение в тази област за вашите фирмени служители. Обучението може да се проведе в учебната зала на Треинсофт или в удобно за фирмата място – зала в офисите на фирмата или в бизнес центъра, където се намира вашата компания.

Специфичните условия като време, място, необходимо оборудване, интернет свързаност, кетъринг и специални цени и други се уговарят индивидуално.


Може да заплатите по банков път или онлайн, чрез системата на БОРИКА.

Банкова сметка:

ТреинСофт ЕООД
УниКредит Булбанк
IBAN: BG75UNCR70001520217640
BIC: UNCRBGSF
Основание: Такса за обучение (име на курса)

 

Заплатете онлайн своето обучение сега


(Чрез системата Борика на Уникредит Булбанк)

Съгласен съм с "Условията за ползване"

            
 

Заявете своя курс сега!

Свържете се с нас

Ако имате нужда от повече информация, попълнете формата за контакт. Ще ви върнем отговор възможно най-бързо.
Моля, попълнете всички полета.

УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ И ПЛАЩАНИЯ